Een harsvloer of "vloeibare linoleum" is een naadloze polymeerbekleding aangebracht in bulk en is geschikt voor een perfecte en gladde oppervlak van de vloer. Uiterlijk is deze coating enigszins vergelijkbaar met conventionele linoleum, maar aanvoelt als een tegel. Een dergelijke vloer is perfect glad, heeft geen naden en gaten. De dikte van de vloer varieert tussen 1mm en 7mm.

Technische klassificatie :

Er bestaan verschillende soorten epoxycoating waardoor minerale coating en polymeercoating het meest populier zijn. Het eerste type gietvloer is een mengsel van cement en diverse vulmiddelen. Een dergelijke bekleding wordt alleen gebruikt voor het vlak maken van betonnen vloer, waarop later de eigenlijke epoxyvloer aangebracht zal worden. Deze primer wordt gebruikt voor het gelijkmaken van de oppervlakken van beton of cement.
Hiermee kan men onregelmatigheden in de vloer tot 80mm dekken. De Polymeervloeren, in hun beurt, worden verder onderverdeeld in volgende subcategorieën: Voor dit type vloer worden gebruikt kunnen er verschillende grondstoffen kunnen worden gebruikt: polyurethaan, acryl, epoxy of polyester. De materiaalkeuze is afhankelijk van het beoogde gebruik van de ruimte waarin de vloer is aangebracht.

Voornaamste Voordelen Van Epoxy-Of Gietvloeren:

Polymeervloeren harden snel uit. Ze hebben een goede treksterkte en weerstand tegen mechanische beschadiging. Harsvloeren zijn perfect voor industriële gebouwen. Gietvloeren uit polyurethaan hebben betere hechting. Na het uitharden van het mengsel wordt de coating elastisch, waardoor deze vloer aangenamer aanvoelt als men er op stapt. Het is duurzaam en is het ook bovendien bestand tegen trillingen.
Chemische bestendigheid van deze soort vloeren is heel hoog, waardoor het een geschikte keuze kan zijn voor bedrijven die met reactieve stoffen werken. De gietvloeren vervaardigd uit polyurethaan worden vaak in industriële installaties en woongebieden aangebracht. Acrylvloeren zijn bestand tegen verschillende chemicaliën. Ze zijn plastisch en elastisch. Eenmaal verhard, vormt het acryl een gladde, vlakke ondergrond. Het is antislip, antistatisch en gaat de ophoping van de stof tegen. Is perfect geschikt voor woonruimtes en commerciële gebouwen.

Vorige werkshowcase

Gsm
0032 472 930 601
Facebook
@takogroup